Νέα Δομή Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας “Messinian Business Routes”

Ενημέρωση και Έμπνευση για τη Νέα Δομή Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας “Messinian Business Routes”

Στον ανανεωμένο πολυχώρο επιχειρηματικότητας και πολιτισμού «Ηouse by Phaos», στην καρδιά της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/10  μια σημαντική εκδήλωση που αφορούσε την ενημέρωση των επιχειρηματιών σχετικά με τη νέα δομή θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας της Μεσσηνίας, γνωστή ως “Messinian Business Routes.” Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους επιχειρηματίες να ενημερωθούν και να εμπνευστούν προκειμένου να αναπτύξουν τις ιδέες τους, σχετικές με την πράσινη ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα.

Η ΕτΑΠ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και η Φάος ΚοινΣΕπ, μέσω του προγράμματος Ενίσχυσης της Κοινωνικής Καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια, υλοποιείται από το  Impact Hub Athens  με την υποστήριξη του Ιδρύματος
Google.org. στοχεύουν να αναπτύξουν περαιτέρω  την επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Μεσσηνίας, σε όλους τους τομείς. Η «Messinian Business Routes» αντιπροσωπεύει αυτή τη νέα προσπάθεια για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας στην περιοχή, προσφέροντας υποστήριξη, εκπαίδευση και ευκαιρίες στους επιχειρηματίες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν άνθρωποι του επιχειρείν, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με κύριους ομιλητές τους κ.κ. Σταύρο Στούπα, Γιάννη Παπαδόπουλο, Νέλλη Κουβελάκη και Ηλία Καλφακάκο, οι οποίοι αποτελούν τον αρχικό πυρήνα της δομής. Καλεσμένη ήταν επίσης και η Δρ. Λήδα Τσενέ Διδάκτωρ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα social media και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ως coach της ιδρυτικής ομάδας της θερμοκοιτίδας.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στην επεξήγηση της δράσης, συμπεριλαμβανομένων του προγράμματος, της υποδομής, της χρηματοδότησης και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες. Οι ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών και των αρχών για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ένα από τα κύρια μηνύματα της εκδήλωσης ήταν η ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση των επιχειρηματιών ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρονται. Η τεχνολογία, η καινοτομία και η βιωσιμότητα αναδείχθηκαν ως κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία των επιχειρήσεων στη Μεσσηνία.

Επιπλέον, η εκδήλωση προσέφερε ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των επιχειρηματιών, προσφέροντας ένα πλούσιο πλαίσιο για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Η Messinian Business Routes αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής και προσφέρει έναν δρόμο για την επιτυχία των τοπικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Συνοψίζοντας, καταλήγουμε πως με  τη συμμετοχή και την αφοσίωση των επιχειρηματιών και των τοπικών αρχών, η περιοχή έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει μια δυναμική και βιώσιμη επιχειρηματική κοινότητα που θα ωφελήσει τον τόπο και τους κατοίκους του.

Οι αιτήσεις είναι ανοικτές έως και την 22/10/23

Περισσότερες πληροφορίες

https://etappeloponnisos.gr/dromoi-epicheirimatikotitas/

Προηγούμενο ΔΥΠΑ – Έναρξη προγράμματος νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους 30-55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και επιχορήγηση €14.800
Logo
Πλ. 23ης Μαρτίου, Τ. Κ. 24133 Καλαμάτα

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας

Ώρες ταμείου / συναλλαγής κοινού

8:15 πμ – 14:15 μμ

Newsletter

Πλ. 23ης Μαρτίου, Τ. Κ. 24133 Καλαμάτα

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας

Ώρες ταμείου / συναλλαγής κοινού

8:15 πμ – 14:15 μμ

Newsletter